2022. július 05. - Emese, Sarolta
EUR : 398.74
USD : 381.24
Időjárás ikon35°21°

Több mint kétszáz határsértőt tartóztattak le a rendőrök egy nap alatt

206 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök hétfőn, 92-őt pedig megakadályoztak abban, hogy illegálisan Magyarország területére lépjenek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kedden hajnalban az elmúlt 24 óra statisztikájáról az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint Bács-Kiskun megyében a rendőrök 8 esetben összesen 71 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Hercegszántó-Hóduna és Homorúd közigazgatási területén. Csongrád-Csanád megyében a járőrök 26 esetben összesen 130 határsértőt tartóztattak fel, Szeged, Röszke, Ásotthalom, Mórahalom, Szatymaz, Balástya és Ruzsa területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Fertőrákos külterületén 5 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok az ellenőrzés során szír, marokkói, líbiai, afgán, iraki, tunéziai, pakisztáni, palesztin, török, líbiai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 92 személyt megakadályoztak abban, hogy illegálisan Magyarország területére lépjenek. Az elmúlt 24 órában négy esetben embercsempészés és két alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – ismerteti a Police.hu.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató