2022. július 03. - Kornél, Soma
EUR : 398.74
USD : 381.24
Időjárás ikon33°19°

Autójával több kerületen át száguldozó embercsempészt fogtak el Budapesten

Több kerületen át menekült a rendőrök elől egy szerb állampolgárságú embercsempész, aki eközben migránsokat szállító gépkocsijával két rendőrautónak is nekihajtott szerdán; végül a XVI. kerületben fogták el – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon.

A hamis rendszámmal a főváros felé haladó autót szerdán 2 óra 15 perc körül az M5-ös autópálya Pest megyei szakaszán akarták ellenőrizni a rendőrök. A bűnügyi információk szerint illegális migránsokat szállító jármű vezetője a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem számos közlekedési szabályt megsértve továbbszáguldott. A menekülő sofőr a gépkocsival két rendőrautónak is nekiütközött, és csak a szerencsén múlt, hogy emiatt senki sem sérült meg – fogalmaztak a közleményben.

A kocsit a budapesti és a Pest megyei rendőrök összehangolt munkájával végül fél órával később a XVI. kerületi Ostoros úton tudták megállásra kényszeríteni.Az autót vezető férfi futva próbált tovább menekülni, de elesett.

A könnyű sérülést szenvedett szerb állampolgárt a rendőrök elfogták, majd orvosi ellátása után előállították. A kocsiban utazó hét, magát szír állampolgárnak valló külföldi nem tudta igazolni magyarországi tartózkodásának jogszerűségét, őket szintén előállították. A rendőrség azt írta, a férfi nemcsak a kocsijában szállított illegális migránsokat, hanem a többi közlekedő és a rendőrök életét is veszélyeztette.

A BRFK az ügyben embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást, de vizsgálják azt is, hogy a menekülés során az embercsempész elkövetett-e további bűncselekményeket – áll a közleményben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató