2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Gajda bizalmasát, Patek Gábort leplezi le hamarosan Anonymus - Videó

Anonymus nem pihen, újabb videót juttatott el a PestiSrácok.hu szerkesztőségéhez. Mint korábbi videójában ígérte, kerületi politikusokat fog leleplezni, és ma el is mondott három nevet, akik később fontosak lesznek a történetben. Patek Gáborról, Fischer Lászlóról és Deák Róbertről, illetve a III., a XVIII., és a XIX. kerületben végzett tevékenységükről fogok beszélni – fogalmazott Anonymus, aki bővebb információkkal nem szolgált az ügyről.

Látom, hogy mindenki azonnali idegállapotba kerül, ha küldök egy videót. Vannak, akik alig várják az újabb botrányt, és vannak akik már előre magyarázkodnak

– vezette fel Anonymus legújabb videóját, amelyben felvezetésképp elárulta, kik múltját elemezte az utóbbi időszakban.

Az Anonymus által feldobott három ember neve közül Patek Gáboré lehet a legismerősebb, ugyanis 2020-ig a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője volt a kispesti önkormányzatnál, tulajdonképpen Gajda Péter jobb keze, bizalmasa volt, egy ideig a polgármester kabinetfőnökeként is dolgozott. A sajtó akkor vette célba Patek Gábort, amikor 2019-ben kiszivárgott egy hangfelvétel, amin Lackner Csaba helyi önkormányzati képviselő bódult állapotban részletesen beszámolt a kerület korrupciógyanús ügyleteiről. Lackner egyebek mellett arról beszélt, hogy 2016-tól közeli munkakapcsolatba került és együtt „dolgozgatott” Gajda Péter végrehajtójával.

Azzal is eldicsekedett, hogy Patek Gábor mellett Somogyi László üzletemberrel és Guzmics Zsomborral is szorosan együttműködött. Somogyi a kispesti önkormányzati pályázatokon rendszeresen nyert el komolyabb megbízásokat, úgy, hogy felesége eközben önkormányzati képviselőként tevékenykedett. Guzmics pedig a kerületi építéshatóság vezetője volt, nevét szintén több korrupciógyanús üggyel hozta összefüggésbe Lackner Csaba.

Jól mutatja Patek Gábor befolyását, hogy a hangfelvételeken úgy említették, mint aki bármit el tud intézni az önkormányzatnál. Gajda bizalmasa abban is jó volt, hogy a lebontásra, értékesítésre ítélt önkormányzati ingatlanokból kirakják a kiszolgáltatott, szegényebb bérlőket. Az Anonymus által említett másik két névhez nem kapcsolódik sajtó információ.

 

(Pestisrácok.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató