2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Jakab a Z. Kárpát karlendítéséről: igazi néppárti politikus

„Rávilágít a rendszer álszentségére, hogy azok hirdetnek Békemenetet, akik a legmagasabb hőfokon gyalázkodnak” – jelentette ki Jakab Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A Jobbik elnöke megszólalt Z. Kárpát Dániel karlendítős videójáról is.

Jakab Péter úgy látja, a béke akkor jön el, ha leváltják azt a kormányt, amely egy keleti agresszornak szolgáltatta ki Magyarország energiapolitikáját, és „páros lábbal rugdosta a szövetségeseinket”. A politikus hozzátette: jobb helyeken ezt hazaárulásnak hívják.

Vasfüggöny fog leereszkedni a világra, mindenkinek el kell döntenie, hogy Kelethez vagy Nyugathoz kíván tartozni

– rögzítette a politikus, aki úgy véli, az is kérdés, hogy Magyarországot megtűrik-e a nyugati közösség részeként, miközben Orbán Viktor táptalajt biztosít az orosz törekvéseknek.

Török Gábor politológus szerint a gazdasági, valamint a nemzetközi helyzet miatt lehet, hogy április 3-án az sem veszít feltétlenül, aki nem nyer. Jakab Péter az erre vonatkozó kérdésre közölte:

Hülyeség, hogyne akarnánk nyerni?!

A pártelnök hangsúlyozta: létkérdés, hogy április 3-án véget vessenek „ennek a néppusztításnak”, mert évi harmincezer áldozata van annak, hogy nem mindenki jut időben megfelelő egészségügyi ellátáshoz.

Jakab Péter úgy gondolja, hogy megszorítópolitikára akkor lesz szükség, ha a Fidesz nyer áprilisban. A politikus azt állítja, hogy az elmúlt 12 év pénzbőségének egy része eltűnt „a fideszes oligarchák zsebében”, kormányváltás esetén viszont az emberekhez kerülne ez az összeg.

A közelmúltban előkerült videóról, amelyen a Jobbik egyik alelnöke, Z. Kárpát Dániel karlendítés közben látható, Jakab Péter leszögezte: 2020-ban elfogadtak egy elvi nyilatkozatot, ott mindenkinek döntenie kellett, hogy a néppárti Jobbik útját járja, vagy távozik például a Fideszhez.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy Magyarországon vannak ennél súlyosabb problémák is, Z. Kárpát Dániel pedig a programalkotás dandárját vitte, „igazi néppárti politikus, semmiféle antiszemita nézet nincs benne”. Jakab Péter egy fél mondat erejéig megemlítette azt is, hogy párttársa valamilyen futballmeccsre hajazó dolgot csinált.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató