2022. május 21. - Konstantin
EUR : 384.58
USD : 363.57
Időjárás ikon25°18°

Makizaj szerint nem veszélyes a fegyverszállítás a magyarokra és az országra

Szerinte nyilvánvaló, hogy ha fegyvereket küldünk Ukrajnába, akkor azokat csak a magyarok védelmére használnák.

Márki-Zay Péter szerint nem veszélyes a fegyverszállítás a magyarokra és az országra. Állítása azonban teljes képtelenség, mivel egy fegyverszállítás esetén pontosan azok kerülnének a legnagyobb veszélybe, akiket egyébként Gyurcsány jelöltje állítólag megvédene” – írta az Origo.hu.

A portál felidézte, hogy Márki-Zay Péter továbbra is azt követeli, hogy hazánk területéről szállítsanak fegyvert Ukrajnába. Egy Nyíregyházán rendezett fórumon arról beszélt, hogy Orbán Viktor „nem engedi a fegyverszállításokat áthaladni magyar területen. Orbán Viktor azt hazudja, hogy ezzel veszélynek tenné ki Magyarországot. [...]

Nyilvánvaló, hogy ebben a konfliktusban ezek a fegyverek nem a magyarok ellen használandóak, ezek a magyarokat védik Ukrajnában.

Az ukrajnai magyarokat és az ukrajnai ukránokat egyaránt védik azok a fegyverek, amiket az Európai Unió Orbán Viktor beleegyezésével szállít, Orbán Viktor mégis arról hazudik, hogy ezzel veszélynek tenné ki a magyarokat. Nem!”

Az Origo hozzátette, hogy a Magyarország területén történő fegyverszállítást tiltó döntés épp a magyarok védelméről szól, hiszen előfordulhat, hogy a szállítmányt támadás éri, ez pedig az emberek épségét is veszélyeztetné. Kifejtették, hogy 

ebben a helyzetben számos más állam is meglehetősen óvatos,

például a korábbi tervekkel ellentétben Nyugat-Európából sem érkezik Ukrajnába többtucatnyi vadászrepülő.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató