2022. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.5
USD : 369.4
Időjárás ikon19°13°

A francia miniszter lekapcsoltatja a fűtést az állami intézményekben

Barbara Pompili ökológiai átalakulásért felelős miniszter arra kéri a középületek vezetőit, hogy az energiaárak emelkedése miatt „egy fokkal csökkentsék” fűtésük hőmérsékletét.

Franciaország miniszterelnöke, Jean Castex és a környezetvédelmi miniszter, Barbara Pompili szerdán ismertették azt a tervezetet, amellyel a francia kormány csökkentené az állami intézmények fosszilis tüzelőanyag-felhasználását, különösen a drága szénhidrogének alkalmazását az állami épületek energiaellátásában.

A prezentáció során a környezetvédelmi miniszter példamutatásra szólította fel az állami intézmények vezetőit, és arra kérte őket,

hogy tekerjék le a fűtést az irányításuk alatt álló épületekben,

és legalább egy Celsius-fokkal csökkentsék a belső terek hőmérsékletét. A miniszter kérése vonatkozik minden kormányzati intézményre, a polgármesteri hivatalokra és az iskolákra is. A szóbeli kérést hivatalos miniszteri körlevél is követi majd néhány napon belül.

 A környezetvédelmi minisztérium információs kampányt is indít, amely további megszívlelendő tanácsokat és ötleteket népszerűsít majd annak érdekében, hogy egész

Franciaország csökkenteni tudja a drága, nem környezetbarát és részben Oroszországtól vásárolt energiahordozó felhasználását.

 A francia kormányzat forrásokat biztosít majd arra is, hogy az intézmények a földgáz és olaj alapú fűtésrendszereiket megújuló energiát használó berendezésekre cseréljék le – írta meg a ouest-france.fr.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató