2024. február 29. -
EUR : 391.26
USD : 362.28
Időjárás ikon15°

Hazánk legnagyobb nemzeti lobogója ékesíti a megújuló Citadellát

A zászló azoknak a hősöknek állít emléket, akik életüket adták a magyar szabadságért - írja a Mandiner.

A lobogó 36 méteres árbócrúdját a belső udvar közepén állítottuk fel. A zászló felülete 6 x 12 méter, azaz 72 négyzetméter, így ez Magyarország legnagyobb felületű, felvonható nemzeti lobogója.

A piros-fehér-zöld zászló mostantól minden nap emléket állít azoknak a hősöknek, akik életüket adták a magyar szabadságért

– olvasható a Várkapitányság közleményében.

Cél, hogy a magyar emberek újra birtokba vehessék az erődöt

Az erőd megújítása során a szakemberek már kitisztították az épületegyüttest, emellett pedig felmérték a falak és födémek állapotát. Elkészült az erőd falainak teljes belső vonalát követő szivárgó rendszer is, amely a jövőben a falak állagmegóvását segíti.

Az erőd rekonstrukciójával az a céljuk, hogy az egykor rettegett Citadellát immár a magyar emberek vehessék birtokba.

Az erődfalon belül helyet kap majd egy hatalmas közpark is

A munka során helyreállítják az erőd közel 10 ezer négyzetméteres külső falait és rendbe teszik a belső udvarát. Az erődfalon belül egy új, több mint 6 ezer négyzetméteres közparkot alakítanak ki, amelyben csobogó, tó, gazdag növényvilág és panorámás kávézó is helyet kap.

A nyugati ágyútornyot pedig kulturális tartalommal töltjük meg: több mint 1700 négyzetméteren, a magyarság szabadságküzdelmeit bemutató látványos kiállítást alakítunk ki – derült ki a közleményből.

A lobogó felvonásáról videó is készült, amelyet alább tekinthet meg:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató