2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Nem reagál Biden háborús bűnösségről szóló kijelentésére Putyin

Elnökünk nagyon bölcs, előrelátó és művelt nemzetközi szereplő, és az Oroszországi Föderáció vezetője – mondta az orosz elnöki szóvivő.

Vlagyimir Putyin orosz elnök bölcs és művelt nemzetközi szereplő, ezért nem reagál Joe Biden amerikai elnök róla tett megengedhetetlen kijelentéseire – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak.

Elnökünk nagyon bölcs, előrelátó és művelt nemzetközi szereplő, és az Oroszországi Föderáció vezetője

– hangoztatta a szóvivő, amikor arról kérdezték, miért nem reagált Putyin arra, hogy Biden „háborús bűnösnek” nevezte őt. 

Biden úr ilyen kijelentései teljesen megengedhetetlenek, elfogadhatatlanok, megbocsáthatatlanok

– hangsúlyozta Peszkov.

A szóvivő szerint egy olyan állam vezetőjének, amely sok évig világszerte bombázta az embereket, amely Hirosimában és Nagaszakiban értelmetlenül dobott le atombombát a már legyőzött Japánra, egyáltalán nincs joga ilyen szavakat mondani. „Ez a mi mély meggyőződésünk” – tette hozzá.

Biden újságírói kérdésre válaszolva szerdán azt mondta, hogy

Putyint háborús bűnösnek tartja.


Szinte napra pontosan egy évvel korábban, 2021. március 17-én az amerikai elnök igenlő választ adott arra a kérdésre, hogy gyilkosnak tartja-e az orosz államfőt. Az orosz elnök szerint amerikai hivatali partnere utóbb felhívta őt, és tisztázták a dolgot. Putyin azt mondta, hogy kielégítette a Biden által adott magyarázat - írja a Mandiner.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató