2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Megjelent németül a Meseország mindenkié című könyv

A német Tagesspiegelben megjelent cikk megjegyezte, Orbán Viktor miniszterelnök a könyvet a homoszexuálisok és más nem heteroszexuális emberek ellen irányuló kampányához használta fel.

A Tagesspiegel arról számol be, hogy megjelent németül a Meseország mindenkié című mesekönyv, amelyet a hamburgi Gruner + Jahr kiadó március 17-én „Stern” könyvként adott ki, és minden eladott példány után egy eurót a Stern Alapítványon keresztül a magyarországi sokszínűségért dolgozó projekteknek adományoz.

A cikk megjegyezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a könyvet a homoszexuálisok és más nem heteroszexuális emberek ellen irányuló kampányához használta fel. Tavaly júniusban a magyar parlament törvényt fogadott el, amely megakadályozza, hogy a gyerekek és fiatalok LMBTQ-témákról tanuljanak. Magyarországon az új törvény miatt a Meseország mindenkié című könyvet nem lehet kitenni a könyvesboltokban. Az információk szerint ennek ellenére bestseller lett.

A Stern főszerkesztője, Anna-Beeke Gretemeier a német kiadás előszavában azt írja, hogy jó nem megfelelni a normának, másnak lenni, és „fontos, hogy küzdjünk ezért a megértésért, és mindenekelőtt, hogy korán kezdjük el. A Meseország mindenkié segít a szülőknek abban, hogy megtanítsák gyermekeiknek, milyen a társadalmunk: sokszínű”.- szemlézte a mandiner.hu.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató