2022. május 22. - Júlia, Rita
EUR : 384.58
USD : 363.57
Időjárás ikon22°15°

Miniszterelnökség: Új tranzitváró nyílik Budapesten a menekültek számára

Tranzitvárót alakít ki a Fővárosi Védelmi Bizottság az Ukrajnából a háború elől menekülők számára a BOK "B" csarnokban március 21-től - közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.

A Miniszterelnökség közleményében azt írták: a kormány felkészült a jelenleginél is nagyobb menekülthullám kezelésére, ezért a Keleti Pályaudvar szomszédságában újabb nagyméretű tranzitváró megnyitásáról döntöttek, amelyben többek között olyan térítésmentes szolgáltatásokat biztosítanak, mint a meleg váróhelyiség, tolmácsszolgáltatás, baba-mama és gyereksarok, illemhelyek, orvosi ellátás, telefontöltési lehetőség, internetelérés.

AZ ELHELYEZÉST IGÉNYLŐ SZEMÉLYEK RÉSZÉRE A SZÁLLÁS SZERVEZÉSÉBEN IS SEGÍTSÉGET NYÚJTANAK, VALAMINT MENEDÉKES STÁTUSSZAL, TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLLYEL KAPCSOLATOS IDEGENRENDÉSZETI ÜGYINTÉZÉSRE IS LESZ LEHETŐSÉG.

A csarnokban helyet kapnak a segélyszervezetek munkatársai is, akik az étel-italból, tisztálkodó szerekből, pelenkából, stb. álló adományokat adják át a rászorulók részére - olvasható.

Közölték, a menekültek közlekedését is segítik. Kihelyezett MÁV nemzetközi jegypénztár nyílik a váróban, a továbbutazók számára pedig biztosítják az eljutást a Kelet és Nyugati pályaudvarokra, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre - írták a közleményben.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató