2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Csak két szín van az ukrán zászlón, az amerikai szakszervezetnek mégis sikerült azokat felcserélni

Félresikerült egy szolidaritást vállaló akció az Egyesült Államokban. Az egyik legnagyobb pedagógus szakszervezet az ukrán zászlót szerette volna ráfesteni egy papírra, de arcpirító hiba miatt a kampányból kínos megnyilvánulás lett.

Kiállunk Ukrajna mellett – olvasható egy, az ukrán zászló színeivel lefestett papíron, amelyet két tanári szakszervezeti vezető készített. A tanárok a Twitteren is közzétették a fotót, hogy szolidaritásukat nyilvánosan is kifejezzék a háború közepette. Randi Weingarten és Evelyn DeJesus azonban végül csak azt bizonyította be, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan is néz ki Ukrajna nemzeti lobogója, ők ugyanis felcserélték a színeket, a sárga került felülre és a kéket festették alulra. Az ukrán zászló alsó részén a sárga a végtelen mezőt jelképezi, a kék pedig a felette elterülő eget.
 
A szakszervezet azóta törölte az oldaláról a fotót, de a közösségi oldal felhasználói túl gyorsan lecsaptak a tanárokra és élesen kritizálták őket az arcpirító hiba miatt. Egyikük azt írta:
 
Tudod, a civilizációnk az idiotizmus felé halad.
 
Egy másik szerint „ha figyelembe vesszük, milyen jók az állami iskolásaink olvasási és matematikai pontszámai, ennek van értelme. Kíváncsi vagyok, hogy a Pedagógus Szakszervezet tagjai hogyan teljesítenének ezeken a teszteken?” – tette fel a kérdést.
 
Egy bejegyzésben pedig az áll:  

Köszönjük, hogy elmagyarázta, miért buktak meg az iskoláink!

A kezdeményezés egyébként annyira megtetszett a többi pedagóguscsoportnak, hogy tömegesen átvették a hibás zászlót. Az emberek ezt sem hagyták szó nélkül, ehhez a bejegyzéshez valaki megjegyezte, hogy ez „még több bizonyíték arra, hogy a tanári szakszervezetek károsak a gyerekekre”.
 
Itt azonban még mindig nem ért véget a kínos bohózat.

Az eredeti fotót megosztó nők közül az egyik tanár az „Ukrajna” szót sem tudta helyesen leírni egy másik posztban, ami újabb kritikahullámot indított el a közösségi felületen.

 Nem ez az első kínos baki az Egyesült Államokban az ukrajnai szolidaritás közepette. A vezető demokrata politikusok körében nincsenek tisztában azzal, hogy Oroszország kivel harcol. Nancy Pelosi, az USA képviselőházának elnöke egy európai látogatásról visszatérve egy sajtótájékoztatón beszélt az orosz–ukrán konfliktusról, ahol összekeverte Ukrajnát Magyarországgal. Pelosi határozott meggyőződéssel mesélt arról, hogy Magyarország ellen indított támadást Oroszország.
 
Ha megnézzük a térképen, láthatjuk, hogy Magyarországot Amerika ellenségei veszik körbe. Oroszország, Fehéroroszország és a Krím  – magyarázta a demokrata politikus, amellyel a hiányos földrajzi ismereteit bizonyította.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató