2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Horváth Csaba rágalmazása miatt adott ki közleményt a Belügyminisztérium

Viszonylag ritkán fordult még elő, hogy a Belügyminisztérium közleményt adjon ki egy politikus által elmondottak miatt. Most mégis sikerült kihúznia a gyufát Horváth Csabának, a zuglói szocialista polgármestert ugyanis a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben igencsak helyreteszi a tárca, egyúttal felszólítják: legyen kedves nyilvánosan megkövetni a magyarországi közrend és közbiztonság érdekében erején felül teljesítő rendőrséget.

Mint írják:

a Belügyminisztérium rágalmazásnak tekinti a befolyással üzérkedés és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsított Horváth Csaba, Zugló polgármestere állítását, amely szerint „a választások környékén gyanús körülmények között emberek halnak meg rendőrautókban”.

Közleményben utasította vissza a Belügyminisztérium a zuglói szocialista politikus által elmondottakat, és azt kérik, az általa elmondottak miatt nyilvánosan kövesse meg a rendőrséget. Úgy fogalmaznak: rágalmazásnak tekintik a befolyással való üzérkedés és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsított Horváth Csaba állításait, mivel a tárca előtt az általa idézett halálesetek nem ismertek.

A Belügyminisztérium elvárja, hogy a polgármester úr az időpontok, a helyszínek és a halálokok megadásával bizonyítsa állítását. Amennyiben arra képtelen, nyilvánosan kövesse meg a magyarországi kiegyensúlyozott közrend és közbiztonság érdekében erején felül teljesítő rendőrséget

– írta közleményben a tárca.

 
Az ügy előzménye, hogy Horváth Csabát a fizetős parkolási rendszerhez kötődő eljárásban a Központi Nyomozó Főügyészség korrupcióval gyanúsította meg. Az ügyészség szerint megalapozott gyanú, hogy 2016-ban a jelenlegi polgármester – aki akkor a fővárosi közgyűlés tagja volt – a társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt. Az üggyel kapcsolatban a szocialista Tóth Csabát is meggyanúsították, majd ki is hallgatták. A politikus mentelmi jogát nemrég függesztette fel az Országgyűlés. Tóth a bizottság ülésén azt állította, hogy nem követett el semmilyen bűncselekményt.

Horváth a parkolási ügyre szintén közleményben reagált, ebben pedig azt írta: a gyanúsítással szemben panasszal élt. „A rám felrótt korrupciós cselekményt nem követtem el, a lelkiismeretem tiszta. Az ügy időzítése és indíttatása egyértelműen politikai. Ezt támasztja alá az is, hogy két nap múlva, az ellenzék közös listáján való szereplésem miatt már nem tehették volna meg, ezért volt így időzítve” – tette hozzá, azt is megjegyezve, hogy a következő hetekben további támadásokra számít. 

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató