2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Tüntettek a pedagógusok, reagált az Emmi

A minisztérium szerint a tanárok követelései jogosak, de arra kérik őket, hogy a háborúra való tekintettel fontolják meg a sztrájk felfüggesztését.

A hétfőn – a Pedagógusok Szakszervezete felhívására – határozatlan időre sztrájkba lépett tanárok szombat délután a Kossuth téren tartottak tüntetést – írta meg az Infostart. A portál szerint a tiltakozás célja a méltó tanítási körülmények és munkabér elérése az oktatásirányításnál.

A tiltakozásra reagálva az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményt adott ki, amelyben köszönetet mond mindazon 87 százaléknyi pedagógusnak, akik háború idején úgy gondolják, nem a sztrájknak van itt az ideje.

„Ahogyan azt a héten már Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter is elmondta, a kormány álláspontja szerint a tanárok követelései jogosak, azokkal a kormány is azonosulni tud, azonban arra kérjük a pedagógus-szakszervezeteket, hogy a háborúra való tekintettel – a mozdonyvezetőkhöz hasonlóan – fontolják meg a sztrájk felfüggesztését” – írják a közleményben.

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató