2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Makizaj: 2018-ban kétharmaddal győztünk volna

Nem bánja, hogy az Ördög ügyvédje nem áll elő a beígért, kormánytagokat kompromittáló felvételekkel.

Márki-Zay Péter szerint "Putyin kiszolgálója", vagyis Orbán Viktor nem tudja megvédeni az országot, a magyar légteret sem tudta megvédeni a Horvátországban lezuhant dróntól.

A szokásos vasárnap esti videóbejelentkezésben (mely pár hete egy interjút jelent Simon András kommunikációs vezetővel) azt mondta, azért jelentette fel Orbán Viktort, mert nem lehet határtalanul terjeszteni a hazugságokat. A kormány azzal kampányol, Márki-Zay katonákat küldene Ukrajnába, holott ő azt mondta, ezt NATO felkérés alapján tenné meg, ebben azonban senki sem gondolkodik.

Szerinte Orbán hazudott március 15-én, mikor arról beszélt, hogy sosem álltak még ilyen jól, hiszen egyik elemző sem vár újabb Fidesz-kétharmadot. Ő Török Gábor magyarázatát veszi alapul, szerinte Orbán szavai mögött bizonytalanság van, úgy gondolja, rettenetesen fél. "Félhet is." Azt kérte követőitől, ne hagyják magukat elkedvetleníteni, nem lefutott a meccs.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint ha az ellenzék 2018-ban összefog, neki lett volna kétharmada. Azóta nagyon sok minden történt - járvány, háború, korrupciós ügyek, botrányok -, sokkal több ok van leváltani a Fideszt.

Az ellenzéknek az előválasztás után 1 milliós adatbázisa lett, akiket képesek mozgósítani, és a kutatásokból azt látszik, az ellenzéki szavazók elköltelezettebbek, mint a fideszesek.

Azt gondolja, a Parlamentbe két lista jut majd be (Fidesz-KDNP és összellenzék), az egyéni kerületekből sem kerül be más.

"Furcsa perverziója van Orbánnak, hogy ő csak Gyurcsánnyal akar vitatkozni", holott 2006-ban csúfosan alulmaradt - mondta azzal kapcsolatban, hogy Orbán arra hivatkozva nem áll ki vele vitázni, hogy nem ő, hanem Gyurcsány a főnök.

"Ezt neki és Hollik Istvánnak is fel kell dolgoznia: az ellenzék vezetőjét nem Orbán Viktor választja ki, bármennyire is szeretné."

Abból, hogy a legújabb Orbán-plakátokon nincs ott a logó, arra tud következtetni, hogy Orbán erősebb brand, mint a Fidesz, esetleg a miniszterelnök szégyelli a Fidesz logóját.

A beszélgetés végén nézői kérdésre válaszolva arról beszélt, nem bánja, hogy az Ördög ügyvédje nem áll elő a beígért videókkal a kormánytagokról, örül annak, hogy sem a Fidesz, sem az ellenzék nem a szexualitás köré csavarja a választást. Ő csak akkor beszélt homoszexuális fideszesekről, mikor a kormányoldal gyűlöletpropagandát folytatott. Márki-Zay szerint ezzel állította meg. Azt kérte, a népszavazás "aberrált kérdéseire" szavazzanak érvénytelenül.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató