2022. május 17. - Paszkál
EUR : 384.69
USD : 368.72
Időjárás ikon20°14°

Homoszexuális csók is elcsattan a Pixar legújabb animációs filmjében

Eredetileg kivágták volna a jelenetet, de az LMBT Disney alkalmazottak felhördülése miatt visszakerült a jelenet.

A napokban jelentette be a Pixar, hogy homoszexuális csók is megjelenik majd legújabb animációs filmjében, melyet a Toy Story népszerű hősének, Buzz Lightyearnak szentelnek. A Disney LMBT alkalmazottai szerint azonban továbbra sem tesz eleget a cég az ügyük érdekében.

A filmben, melyen az amerikai mozikban június 17-én mutatnak be, két leszbikus női szereplő is lesz. 

A hírek szerint a Pixar LMBT alkalmazottai tiltakozó levelet küldtek a Disney vezérigazgatójának, Bob Chapeknek, miután az kivágta volna a filmből a „meleg vonzalmat túlságosan nyíltan” megjelenítő csókjelenetet, bírálva számos hasonló korábbi döntését is.

A dühös alkalmazottak némelyike még azért is kikelt Chapek ellen, amiért nem bírálta azonnal a Ron DeSantis republikánus floridai kormányzó által jóváhagyott, az állami általános iskolákban folyó LMBT-oktatást korlátozó törvényt. A törvényjavaslat szerint az iskolák nem taníthatnak a szexuális irányultságról és a nemi identitásról gyermekeknek az óvodától egészen a harmadik osztályig. 

Chapek mindeközben igyekezett megnyugtatni alkalmazottait, hogy a Disney teljes mértékben kiáll a meleg közösség tagjai mellett.

A Disney vezérigazgatója arra is rámutatott, hogy a cég 5 millió dollárt adományoz az LMBTQ ideológiát hirdető csoportoknak.

"Szükségetek volt arra, hogy erősebb szövetséges legyek az egyenlő jogokért vívott harcban, és cserben hagytalak titeket. Sajnálom"

- mondta Chapek a munkatársainak küldött bocsánatkérő üzenetében, mely után a melegcsókos jelenet végül visszakerült az animációs filmbe.

LMBT alkalmazottai azonban még most sem elégedettek, követelik, tegyen többet ügyük érdekében.

(CBN/Hetek)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató