2022. május 17. - Paszkál
EUR : 384.69
USD : 368.72
Időjárás ikon20°14°

Kocsis Máté szerint törvénysértő sajtótájékoztatót tartott ma a baloldal

Sajtótájékoztatót tartott ma a baloldal több képviselő-jelöltje az EU konzultációs testület üléséről, amelyen az elhangzott kérdések és válaszok nem nyilvánosak. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nem hagyta szó nélkül a dolgot.

Elképesztő dolog történt ma a parlamentben. Szokott ugyanis, hogy az EU konzultációs testület ülésén a miniszterelnök rendszeresen beszámol – mások mellett – a frakcióvezetőknek arról, hogy a soron következő uniós csúcson milyen napirendi pontok kerülnek megtárgyalásra, és azokkal kapcsolatban mi a magyar álláspont. Ezek érthető okokból „zárt ülésnek” minősülnek, az ott elhangzottak nem nyilvánosak, hiszen az ország biztonsága ezt kívánja meg. A miniszterelnök az EU-s csúcstalálkozók után egyébként részletesen tájékoztatni szokta a közvéleményt, előtte nem. Ez így helyes, ez védi a magyar érdeket – írja Kocsis Máté Facebook-oldalán.
 
Gurmai Zita, Ungár Péter, Szabó Tímea, Arató Gergely és Brenner Kolomann úgy gondolták, hogy mit nekik magyar érdek, sajtótájékoztatót tartanak.
 

Kocsis Máté bejegyzéséből viszont az is kiderül, hogy a balos politikusok nem voltak éppen teljesen őszinték a testület ülésével kapcsolatban.

„Nem mondták el, mi történt az ülésen, helyette mondtak olyat, ami viszont nem történt. Gurmai Zita például úgy beszélt a sajtó előtt, hogy bent egy kérdése sem volt. Arató Gergely a sunyi »nem kaptunk megnyugtató válaszokat a miniszterelnöktől« szófordulatot használta, miközben ez nem igaz; Szabó Tímea olyan kérdéseket tulajdonított magának, melyeket odabent fel sem tett, a jobbikos Brenner Koloman pedig kifogásolta, hogy a miniszterelnök nem ment Kijevbe, miközben azt már a nyilvánosság előtt is többször világossá tette a kormány, hogy nincs dolgunk a fegyver-szállításokkal kapcsolatos megbeszéléseken.”

– írja a frakcióvezető.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató