2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Benzinnel öntötték le Zemmour aktivistáit

Újabb jobboldali aktivistákat támadtak meg Franciaországban.

A baloldali támadások Eric Zemmour hat aktivistája ellen történt, akiket benzinnel öntöttek le, miközben egy transzparenst terítettek egy hídra az észak-franciaországi Esssone tartományban lévő Linasban. A Le Parisien című francia napilap beszámolója szerint két 24 és 26 éves férfit letartóztattak az esetet követően.

Stefan Milosevic, Montgeron önkormányzati képviselője és Zemmour pártjának Essone-i képviselője elmondta:

A sofőr lelassított, elhaladt előttük, az utas pedig nagy mennyiségű benzinnel leöntötte őket. Még az alsóneműjük is elázott”

 Milosevic később a Le Figaro című lapnak elmondta, hogy a jármű ezután megfordult azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy visszatérjen a Zemmour-aktivistákhoz, de elmenekült, miután szerencsére egy önkormányzati rendőrautó érkezett a helyszínre.

„Az a tény, hogy az autó vissza indult, arra enged következtetni, hogy fel akarták gyújtani [a Zemmour-aktivistákat]. Ha eldobják a benzint és visszajönnek, az azért van, mert nem fejezték be a munkát” – mondta. Egy rendőrségi forrás a Le Parisien-nek megerősítette az eseményeknek ezt a verzióját, hozzátéve, hogy miután őrizetbe vették őket, a támadók kijelentették, hogy „gyűlölik Zemmourt és az eszméit” – írta meg a Breitbart.

(888)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató