2022. július 02. - Ottó
EUR : 398.74
USD : 381.24
Időjárás ikon31°18°

Ellenzék bejelentése: drága az uborka és a paradicsom kilója

Az inflációról és az építőipari árak elszabadulásáról és a zöldség-gyümölcs drágulásáról beszélt sajtótájékoztatóján az Egységben Magyarországért három országgyűlési képviselőjelöltje.

Jánosi-Lesi Ágota az építőipari árak 20-30%-os emelkedésére reagált. Elmondta, ez sok családnál az építkezés, lakásfelújítás elhalasztását jelenti. Közölte, hogy az árak elszaladása a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának köszönhető, csakúgy, mint az Európában párját ritkító magyar infláció. Hozzátette: az új kabinet feladata az lesz, hogy felkészítse az országot az euró bevezetésére, hogy kiszámíthatóvá váljon a megélhetés és a vállalkozói lét.

 

Vajda Zoltán az elmondottakhoz hozzáfűzte, hogy az élelmiszerboltokban is elszaladtak az árak, főleg a gyümölcs-zöldség polcoknál: paradicsom kilója például 800, az uborkaé 900 forint. Ezek az árak megélhetési válságba taszíthatják a magyar családokat, főleg a szegényebbeket, mondta Vajda. Hozzátette: ezért nemcsak az inflációt kell megfékeznie, hanem a hátrányos helyzetűekről is kell gondoskodnia az új kormánynak.

Csárdi Antal arra fűzte fel mondanivalóját, hogy fel kell számolni a haveri rendszert és az intézményes korrupciót. Így nem történhet meg, hogy a társadalom egyik fele szegényedik, a másik meg tisztességtelen módon meggazdagodik.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató