2022. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 385.28
USD : 366.65
Időjárás ikon22°

"Szégyelljék magukat! Egy harmadik világháború felé sodornak bennünket!" - botrányba fulladt a kanadai külügyér előadása

Yves Engler kanadai író, politikai aktivista botrányt kavart a kanadai külügyminiszter rendezvényén.

Engler Melanie Joly külügyminiszter beszédénél tiltakozott a kormány ukrajnai válságkezelésével kapcsolatban. Engler bement a terembe, ahol a hivatalos rendezvény zajlott, és a színpadhoz közeledve hangosan elkezdte kifejezni, hogy mit gondol a történtekről. Azonban nem tudott feljutni rá, mert a biztonságiak közbeléptek.

Az incidensről készült videó már felkerült az internetre.

Yves Engler felszólította a politikusokat, hogy ne fűtsék tovább a helyzetet, és ne segítsék Kijevet fegyverekkel.

"Miért nem sürgették önök vagy a NATO Kijevet, hogy hajtsa végre a minszki megállapodásokat?"

- kérdezte Melanie Jolyhoz és a beszédét hallgató emberekhez fordulva.

"Szégyelljék magukat! Egy harmadik világháború felé sodornak bennünket!"

Az író azt is követelte, hogy hagyják abba az ukrán félnek történő fegyverszállítást és a hadsereg kiképzését az összecsapásban való részvételre.

"Ne használják Ukrajnát eszközként Oroszország ellen" 

- sürgette az író, mielőtt a biztonságiak kikísérték a teremből.Március 1-jén Justin Trudeau miniszterelnök közölte, hogy a kanadai hatóságok páncéltörő fegyvereket és korszerűsített lőszert terveznek szállítani Ukrajnának. Ezután vált ismertté, hogy további 50 millió dollár értékű "védelmi támogatást" nyújtanak, ez speciális kamerák és drónok szállítását jelenti az ukrán fegyveres erők számára.

Korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök március 22-én az olasz parlamentben tartott beszédében felszólította Olaszországot, hogy "ne legyen a gyilkosok menedéke".


Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató