2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Trump egykori tanácsadója felfedi az igazságot Ukrajnáról

Roger Stone, Trump volt tanácsadója önvédelemnek nevezte az ukrajnai orosz katonai műveletet.

Oroszország akciói a Donbasz védelmét célzó különleges katonai művelet részeként kizárólag védelmi jellegűek, és az USA lakosai nem kapnak objektív tájékoztatást az ukrajnai eseményekről. Roger Stone, Donald Trump egykori tanácsadója ezt a Real America's Voice-nak adott interjúban mondta.

"Ukrajna aligha hasonlít arra, amit a média állít nekünk. Valójában az ukránok a földjüket arra használják, hogy dupla rakétaegységeket helyezzenek el. Valójában ott vannak biolaboratóriumok, amelyeket a mi adóbevételeinkből finanszíroznak, és Isten tudja, milyen járványt készítenek elő az orosz népre. Putyin defenzíven cselekszik, nem pedig offenzíven. De erről nem olvasni a mainstream médiában"

- mondta a politikai tanácsadó, aki a Fehér Háznak dolgozott.

A volt amerikai elnök egykori tanácsadója azt is hangsúlyozta, hogy az amerikai politikusok kijelentései az ukrajnai demokrácia támogatásának szükségességéről képmutatónak hangzanak, mivel a kijevi hatóságok aligha nevezhetők demokratikusnak.

"Közvetlenül a választások megnyerése után Zelenszkij letartóztatta az ellenzéki párt egyik jelöltjét, magát a pártot illegálisnak nyilvánította, és bezáratott három, a kormány álláspontját bíráló tévécsatornát. Ez nem hangzik demokráciának" - mondta.

Oroszország február 24-én különleges katonai műveletet indított Ukrajna demilitarizálására. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy "megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá". Mint a védelmi minisztérium hangsúlyozza, a fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat veszik célba, a civileket nem fenyegetik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató