2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Az USA bejelentette: az orosz hadsereg háborús bűnös

Az amerikai kormány hivatalosan is kijelenti, hogy az orosz fegyveres erők tagjai háborús bűnöket követtek el Ukrajnában – közölte Antony Blinken külügyminiszter szerdán egy írásos nyilatkozatban.

A közlemény azután született, hogy Blinken, Joe Biden elnök és Wendy Sherman külügyminiszter-helyettes korábban más kijelentette, hogy személyes véleményük szerint háborús bűnök történtek.

„Ma bejelenthetem, hogy a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján az amerikai kormány úgy értékeli, hogy az orosz erők tagjai háborús bűnöket követtek el Ukrajnában” – fogalmaz szó szerint Blinken nyilatkozata.

„Értékelésünk a nyilvános és hírszerzési forrásokból származó, rendelkezésre álló információk gondos áttekintésén alapul.”

A közlemény úgy folytatja, hogy mint minden állítólagos bűncselekmény esetében, az illetékes bíróság a felelős azért, hogy konkrét esetekben megállapítsa a bűnösséget. „Az Egyesült Államok kormánya továbbra is figyeli a háborús bűncselekményekről szóló jelentéseket, és az összegyűjtött információkat szükség szerint megosztja szövetségeseivel, partnereivel, valamint nemzetközi intézményekkel és szervezetekkel. Elkötelezettek vagyunk az elszámoltatásra mellett, minden rendelkezésre álló eszközzel, beleértve a büntetőjogi felelősségre vonást is” – írja a közlemény derül ki a CNN cikkéből.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató