2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Már 2024-től internet lehet a Holdon – és előbb-utóbb a Marson is

Az Aquarian Space nevű startup 100 megabites kapcsolatban gondolkodik, amelyet műholdakkal biztosítanának.

Az Aquarian Space nevű startup egy közleményben jelentette be, hogy 650 ezer dolláros támogatást kapott a Draper Associates-től, hogy olyan internethálózatot építsen ki, amely a Holdon is biztosítaná a webhez való hozzáférést – írta erről a Space.com.

A cég 2024-től helyezné üzembe a holdi internethálózatot. Egy 100 megabites kapcsolatban gondolkodnak, amelyet műholdak segítségével biztosítanának. Erre azért van szükség, mert a következő időszakban még többen fedezik majd fel a szomszédos égitestet, a megbízható kommunikáció pedig elengedhetetlen.

A cég egyelőre nem sokat közölt a kiépítendő infrastruktúráról, de biztosak benne, hogy a feladatot el lehet végezni. Az Aquarian ráadásul nem kizárólag a Hold és a Föld között oldaná meg az internetes elérhetőséget, hanem a Föld és a Mars között is – de ez még nagyon távoli.

A cég Solnetnetnek nevezi a készülő rendszert, melyet amerikai partnerekkel együtt hozna tető alá.

Kelly Larson, az Aquarian Space vezérigazgatója egy közleményben arról írt, hogy 2021-ben néhány tucat leszállóegység és rover járta meg a Holdat, ám 2030-ra ez a szám akár 200 is lehet.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató