2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kadirov csecsenjei kiiktatták a neonáci Azov-osokat, és elfoglalták a mariupoli városházát is

Az orosz haderő oldalán harcoló csecsen csapatok kezére került a hetek óta ostromlott dél-ukrajnai Mariupol városháza, amelynek épületére kitűzték a zászlajukat is - közölte csütörtökön Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetőjének Telegram-oldalán.

"A fiúk rádión jelentették, hogy felszabadították a mariupoli városházát és kitűzték rá a zászlónkat"

- írta Kadirov, akit a Vedomosztyi című orosz gazdasági napilap idézett.

"Az életben maradt banditák nem akartak kockáztatni és elhagyták állásaikat, ahogy azt már megszokhatták, és menekülőre fogták" - tette hozzá bejegyzésében a csecsen vezető az ukrán kormányerőkre utalva.

Kadirov közölte azt is, hogy további csecsen alakulatok jelenleg több irányból haladnak a városban - mint fogalmazott - "megtisztítva azt az azovi szennytől". Kadirov ezzel az Azovi-tenger partján fekvő Mariupolt védő Azov ezredre utalt.

"Ha Isten is úgy akarja, Mariupolt hamarosan megtisztítjuk"

- tette hozzá.

Kadirov közzétett egy telefonbeszélgetésről készült videófelvételt is, amely állítólag Adam Delimhanov orosz parlamenti képviselő és a csecsen harcosok között készült.

Mariupolt már hetek óta ostromolják orosz alakulatok. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a városban csaknem százezer ember maradt víz-, áram- és élelmiszer-ellátás nélkül.

Korábban egy másik videót is megosztott a csecsen vezér:

A videó mellé ezt írta Kadirov: 

Ez csak egy epizód az én kedves testvérem, Timur Ibriev "zenekarának" előadásai közül. Valószínűleg emlékeztek ezekre az acél idegzetű srácokra néhány korábbi videóból. Mivel céltűz alatt voltak, úgy döntöttek, hogy készítenek egy rövid videót arról, hogyan kell dolgozni egy géppuskával. Nézd azokat az arcokat! Ezek a srácok mosolyognak a golyók között, és nem félnek semmitől, mert tudják, hogy egy igaz ügyön vesznek részt. Őszintén kívánok nekik és a többi bátor harcosunknak sok sikert! Nektek, harcosok, nincs téves lövés, nincs vaktöltény!

A mariupoli mészárlásról fotókat is közzétettek, illetve a náci zsákmányokról:

 

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató