2022. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 385.28
USD : 366.65
Időjárás ikon22°

Makizaj most azt mondja, kormányváltás után nem megy magyar katona Ukrajnába

„Magyarország biztonságát a NATO garantálja, amíg erős a NATO szövetség, addig Magyarország határain kívül tartható a háború. A tábornoknak is elmondtam: kormányváltás esetén nem megy magyar katona Ukrajnába, a magyar katonák az országon belül védik Magyarország biztonságát.”

Ezt írta a Facebook-oldalán Márki-Zay Péter, miután a NATO-csúcstalálkozó előtt konzultált Wesley K. Clark tábornokkal, a NATO európai erőinek volt főparancsnokával.

Az ellenzék kormányfőjelöltje a posztban azt írta: fontos döntésekre készül a NATO, olyanokra, amelyek kulcsfontosságúak Magyarország békéje és biztonsága szempontjából.

„A NATO sem kíván katonákat küldeni, vagyis amikor mi a NATO szövetség erősítése mellett érvelünk, akkor a béke és biztonság garantálását akarjuk.”

A beszélgetésen Wesley Clark is utalt arra, hogy Orbánt a nyugati világban Putyin-bábként tartják számon, és visszatetszést kelt az a hintapolitika, amellyel évek óta gyengíteni, bomlasztani akarja a miniszterelnök Magyarország európai és transzatlanti kapcsolatrendszerét – olvasható Márki-Zay Péter posztjában.

A miniszterelnök-jelölt szerint a szomszédunkban zajló háború még világosabbá tette, hogy a választás tétje a Kelet vagy Nyugat, „a magyar Putyin vagy Európa”, a történelem rossz oldala vagy a történelem jó oldala közötti döntés.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató