2022. október 05. - Aurél
EUR : 422.51
USD : 430.65
Időjárás ikon17°

Tucker Carlson is a Twitter cenzúrájának áldozata lett

A népszerű konzervatív műsorvezető bűne ezúttal az volt, hogy megosztott pár viccet a Biden-adminisztráció egészségügyi miniszter-helyettesével kapcsolatban.

Rachel Levine, az amerikai transznemű egészségügyi miniszter-helyettes személye úgy tűnik: tabu téma a Twitteren. Vele kapcsolatban a vicc sem megengedett, mert bár 52 évig még férfiként tengette mindennapjait, manapság már nőnek érzi otthonosan magát.

A mostani tiltás-hullámnak az első áldozata a Babilon Bee nevű szatírikus oldal volt, amelyet egy egy Rachel Levinnel kapcsolatos vicc miatt szankcionáltak.

Utána következett Charlie Kirk konzervatív aktivista, aki bátorkodott arról írni, hogy aki biológiailag férfinak született, az valójában férfi.

„Ahelyett, hogy megengednék az amerikaiaknak ezeket a vitákat, inkább büntetik a dacot, követelik, hogy töröld a tweetet, és ha ezt megteszed, akkor azt mondhatják, hogy »látod, mi kedves, ésszerű zsarnokok vagyunk«” – így kommentálta Kirk a tiltást a Daily Wire-nek.Most pedig Tucker Carlson vívta ki a cenzorok haragját azzal, hogy megosztott néhány képet a fentebb már említett Babilon Bee-től.

Így néz ki a demokrata, progresszív és liberális szólás- és véleménynyilvánítás szabadsága 2022-ben.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató