2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kijevnek nem tetszik a magyarok hozzáállása

Az ukrán külügyben erős nemtetszéssel fogadták Szijjártó Péter legutóbbi kijelentéseit arról, hogy Magyarország továbbra sem hajlandó fegyvereket adni, illetve átengedni az ország területén Ukrajna számára – írja a Radiosvoboda.org.



A magyar diplomácia vezetője címére megfogalmazott kritikát Oleg Nikolenko ukrán külügyi szóvivő mondta el a Radio Szvoboda adásában. Közlése szerint remélik, hogy a közös európai béke érdekében Magyarország mint Ukrajna közvetlen szomszédja felül fogja vizsgálni az álláspontját – közölte a KárpátHír. 

Ugyanis most nemcsak az ukrán nép érdekeiről és biztonságáról van szó, hanem azokról az európai eszmékről is, amelyekre a magyar társadalom is épült. A szóvivő szerint ez most nem Ukrajna háborúja, hanem Oroszország háborúja a demokratikus világ ellen.

Nem szerencsés egyik kézzel Ukrajnát támogatni, a másikkal pedig az orosz gázért és olajért fizetve még több ukrán ember legyilkolását támogatni. Márpedig Magyarország most ezt cselekszi – hangoztatta Oleg Nikolenko.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató