2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Megadta magát a Disney, gyerekeknek szóló LMBTQ – sorozatot készít

Egy speciális csapat azért fog felelni a cégnél, hogy még több LMBTQ-tartalom készüljön a gyerekeknek – jelentette be a Disney vezérigazgatója egy belső viszály után.

Nagy port kavart a közelmúltban egy floridai törvényjavaslat, amely megakadályozná, hogy szexuális ideológiákról oktassanak az iskolákban harmadik osztályos korig.

Bob Chapek, a Disney vezérigazgatója nem foglalt állást az éles társadalmi vitában, emiatt a demokrata politikusok, a vállalat dolgozói és az LMBTQ-közösség aktivistái is komoly nyomás alá helyezték a cégvezetőt.

Néhány napja egynapos sztrájkot szerveztek a törvényjavaslatot elítélő dolgozók, hogy arra kényszerítsék a Disneyt, hogy harcoljon a floridaihoz hasonló törvénytervezetek ellen.

 Lehetetlen és tarthatatlan helyzetbe kényszerítettek minket. Most lépnünk kell, hogy meggyőzzük a Disney-t, hogy védje meg a munkavállalókat és családjukat az ilyen nyílt és bocsánatkérés nélküli bigottsággal szemben– vélekedtek a Disney dolgozói, akikhez csatlakoztak az LMBTQ-közösség aktivistái is.

A Disney-t azért is élesen bírálták, mert egyes jelentések szerint a vállalat pénzt adott a floridai törvényjavaslat támogatóinak. A nyomásgyakorlás hatására Chapek végül beadta a derekát, és bejelentette, hogy a vállalat ötmillió dollárt ajánl fel az LMBTQ-csoportoknak a floridai törvénytervezetre válaszul. A vezérigazgató azt is bejelentette, hogy a vállalat szüneteltetni fogja a floridai választott tisztségviselőknek szánt adományokat.

Úgy tűnt azonban, hogy ezek a lépések nem elégítették ki a queer aktivistákat és szövetségeseiket. A cégvezető ezért a napokban azt is bejelentette, hogy külön munkacsoportot állítanak fel.

 A vállalat tájékoztatása szerint a csoport szakértőket fog felkérni egy konkrét terv kidolgozására, ami biztosítja, hogy a Disney „jó erő” legyen az LMBTQ-közösségek, különösen a gyermekek és a családok számára.

 

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató