2022. május 28. - Csanád, Emil
EUR : 392.82
USD : 366.1
Időjárás ikon19°14°

A francia kereskedelmi óriás nem hagyja el az orosz piacot

Az Auchan vezérigazgatója szerint Zelenszkij kijelentései tisztességtelenek

A francia Auchan kiskereskedelmi hálózat folytatja működését Oroszországban a vállalat vezérigazgatója, Yves Claude szerint, aki elmondta, hogy az áruházlánc a civilek érdekében működik tovább.
“Felesleges az embereket egymás ellen uszítani” – mondta Claude a Le Journal du Dimanche francia hetilapnak adott interjúban, amit a TASZSZ szemlézett.

Hozzászólása napokkal azután hangzott el, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólította a francia vállalkozásokat, hogy hagyják el az orosz piacot Moszkva Ukrajna elleni hadművelete nyomán.

“A legfontosabb számunkra, hogy megtartsuk alkalmazottainkat, és biztosítsuk fő küldetésünk teljesítését, vagyis hogy továbbra is tápláljuk e két ország lakosságát”

– mondta a vezérigazgató.

Claude hozzátette, hogy a vállalat üzleteiben naponta sütnek friss kenyeret az ukránok és az oroszok számára, ami “jelenleg létfontosságú”.

“Oroszországban, ahol a márka 20 éve van jelen, közel 30 ezer alkalmazottat foglalkoztatunk” – mondta.

“Diszkontként működünk, és úgy gondoljuk, hogy a magas infláció idején hozzájárulhatunk a polgárok vásárlóerejének védelméhez”.

Claude hangsúlyozta, hogy Zelenszkij állításai, miszerint a francia vállalatok az Oroszországban maradásukkal támogatják Moszkva ukrajnai katonai támadását, “tisztességtelen”.

Múlt héten Geoffroy Roux, a francia vállalkozások mozgalmának (MEDEF) vezetője azt mondta, hogy a francia vállalatoknak, például a Totalnak, a Danone-nak, a Societe Generale-nak, az Auchannak és a Decathlonnak nem szabad kilépniük Oroszországból, mert felelősséggel tartoznak alkalmazottaik és vásárlóik iránt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató