2022. május 28. - Csanád, Emil
EUR : 392.82
USD : 366.1
Időjárás ikon19°14°

Ha kormányra kerülne a baloldal, azonnal elkezdené a fegyverszállítást Ukrajnába - Szijjártó Péter szerint

A miniszter kijelentette: ez rendkívül veszélyes Magyarország szempontjából.

A magyar baloldal a világ több pontján is megígérte azt, hogy ha kormányra kerül, akkor azonnal átengedi a fegyverszállítmányokat Magyarország területén, elkezdi a fegyverszállítást Ukrajnába és bevezeti a szankciókat az Oroszországból érkező energiára – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a közösségi oldalán, hangsúlyozva, hogy ezt meg kell akadályozni.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta: a nemzetközi politika világában az elmúlt napokban többen is azt követelték, hogy Magyarország engedje át az Ukrajnába irányuló fegyverszállítmányokat, sőt – folytatta – „szállítsunk mi magunk is fegyvert Ukrajnának”. „Ez rendkívül veszélyes lenne”, ez Magyarországnak a háborúba való belesodródását kockáztatná – mondta a magyar diplomácia vezetője. 

Szijjártó Péter szavai szerint egyre több helyről lehet visszahallani a nemzetközi politikai életben, hogy a magyar baloldal a világ több pontján is megígérte, ha kormányra kerül, azonnal átengedi a fegyverszállítmányokat Magyarország területén, azonnal elkezdi a fegyverszállításokat Ukrajnába, és azonnal bevezeti a szankciókat az Oroszországból irányuló energiaszállításokra - sorolta. A magyar baloldal vezetői, Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc is világossá tették, hogy ők ezeknek a követeléseknek azonnal helyt adnának – mondta. A miniszter kijelentette: ez rendkívül veszélyes Magyarország szempontjából. 

Mindezt meg kell akadályoznunk április 3-án, annak érdekében, hogy elkerüljük Magyarország belesodródását a háborúba”

– zárta szavait a kormánypárti politikus.

Szijjártó Péter üzenetét megtekintheti itt:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató