2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Jön az újabb giga-tüntetés: Putyin és Orbán ellen fognak tombolni

„Legyen végre vége!” – címmel szerveződik tüntetés április 2-ára, szombatra, a választás napját megelőző délutánra. A rendezvény fő célja, hogy „kiálljanak a szabad és független Ukrajnáért, és tiltakozzanak Orbán Viktor árulása, sunnyogása ellen”, írják a felforgatók. Név szerint az Egymillióan a szabad Ukrajnáért csoport és a fütyülős Juhász Péter, az Együtt volt elnöke.



Egyik múlt heti beszédében az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij arra kérte a mellettük álló népeket, hogy szervezzenek megmozdulásokat az orosz agresszió ellen. Utcai tüntetésekre szólított fel minden embert, azt kérve, hogy vonuljanak fel ukrán szimbólumokat viselve:

„Menjetek ki az irodáitokból, az otthonaitokból, az iskoláitokból és egyetemeitekről. (…) Menjetek ki a tereitekre, az utcáitokra. Legyetek láthatók, és hallassátok magatokat”

Ezért fognak tombolni.

A Szabad Sajtó útjára szerveződő megmozdulásnak – a többi országtól eltérően – különös aktualitást ad a hazai belpolitika. Az eseményen nem csak Putyin háborúja ellen állnak majd ki a tüntetők, hanem Orbán ellen is, aki a szervezők szerint „semleges” akar maradni, miközben „a demokratikus európai országok vezetői mind szolidaritást vállaltak az ukrán néppel”. – fogalmaznak a tüntetés Facebook eseményének leírásában.

Legutóbb ennyien voltak az ellenzékiek az MTVA-nál...

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató