2022. július 02. - Ottó
EUR : 398.74
USD : 381.24
Időjárás ikon31°18°

Most mérgezéses tünetekről számoltak be az ukránok - szerencsére a komikus jól van

Mérgezéses tüneteket tapasztalt az Ukrajna és Oroszország közti béketárgyalásokon részt vevő delegáció három tagja is – írja a Wall Street Journal.

A találkozó Kijevben volt és orosz részről részt vett rajta Roman Abramovics orosz oligarcha is, aki Moszkva, Lviv és más helyszínek között ingázott. Rajta kívül az ukrán delegáció legalább két magas rangú tagjának jelentkeztek olyan tünetei, mint bevörösödött szem, állandó és fájdalmas könnyezés, bőrhámlás, utóbbi az arcukon és a kezükön volt jelen.

A cikk szerint a feltételezett támadás mögött "moszkvai keményvonalasok" állhatnak, akik a háború befejezéséért folytatott tárgyalásokat akarták szabotálni. Egy Abramovicshoz közel álló személy ugyanakkor azt mondta, nem világos, hogy ki célozta a csoportot.

A WSJ informácói szerint sem Abramovics, sem az ukrán tárgyalófelek, köztük Rusztem Umerov krími tatár képviselő nincs életveszélyben, mindannyiuk állapota javul.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek – akivel Abramovics találkozott – nem voltak tünetei.

Természetesen Navalnij nevét is berdobták, akiről az terjedt el, hogy novicsokkal mérgezték meg Putyinék, de természetesen túlélte...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató