2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ellenzéki hisztéria: Szijjártó Péter azonnal mondjon le

A ma napvilágra került információk alapján az oroszok már nem a spájzban vannak, hanem a kormány dolgozószobáiban: az orosz titkosszolgálat évek óta gyakorlatilag korlátlan hozzáféréssel rendelkezik a Külügyminisztérium teljes informatikai rendszeréhez – írta közleményében az Egységben Magyarországért, amely szerint Szijjártó Péternek le kell mondania a külügyminiszteri pozícióról.

Az Egységben Magyarországért a Direkt36-nak arra a kedden megjelent cikkére, utalt, ami szerint Putyin hekkerei is látják a magyar külügy titkait, az Orbán-kormány évek óta nem bírja elhárítani őket.

„Nem állhat a Külügyminisztérium élén olyan ember, aki tudatosan kiszolgáltatta az országot orosz érdekeknek” – írták.

„Orbán Viktor tudatosan szolgáltatta ki Magyarországot Oroszországnak nemcsak egy hosszú távú gázszerződéssel, Paks 2 gigahitelével, hanem orosz kémek Budapestre telepítésével és a magyar kormány kibervédelmének szándékos leépítésével. Orbán Viktor ezért gátolja most is az egységes európai fellépést Oroszországgal szemben, Szijjártó Péter pedig ezért kapott kitüntetést Putyin jobbkezétől, Szergej Lavrovtól” – közölték.

Vadai Ágnes, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke DK azt követeli, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hivatalból indítson eljárást hazaárulás miatt. „Mivel Polt Péter gyakran parlamenti írásbeli kérdések alapján indít eljárásokat, ezért írásbeli kérdésben fogom megkérdezni tőle, hogy ez mi, ha nem hazaárulás” – írta közleményében Vadai Ágnes.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató