2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Szabó Tímea felszólította Galla Miklóst, hogy adja oda a Karinthy-gyűrűt Varga Juditnak

A Párbeszéd politikusa szerint vicces, hogy a miniszter szóvá tette a sajtószabadságba történő durva beavatkozást, a jobboldali médiumok szervezett meghekkelését.

A Párbeszéd képviselője az igazságügyi miniszter hétfői posztjára reagált, írja az Index. Emlékeztettek: számos kormánypárti lapot meghekkeltek hétfő reggel, mondván, a weboldal a kormányzati propaganda része. Mint arról mi is beszámoltunk, hétfőn elérhetetlenné vált többek között a Mandiner, a Magyar Nemzet, a Nemzeti Sport és a 888.hu. A történtekre reagálva

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán azt írta, hogy „megmutatkozik a világhírű baloldali sajtószabadság”, 

és feltette a kérdést, hogy „ez vár-e ránk, ha a baloldal kerül hatalomra április 3-án”. Varga Judit reakciója eljutott Szabó Tímeához, a Párbeszéd képviselőjéhez is, aki közösségi oldalán azt posztolta:

„Felkérem Galla Miklóst, vagy 

akárkinél is van most a Karinthy-gyűrű, hogy azonnal adja oda a miniszter asszonynak. 

2021 decemberében Laár András humorista vehette át a Karinthy-gyűrűt, amelyet a szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért 1975 óta a humor legméltóbb képviselői kapnak. A dolog azért érdekes, mert februárban még úgy volt, hogy az elismerést Galla Miklósnak adják, ám később a humoristát Dobos Menyhért levélben arról értesítette, hogy ez nem fog megtörténni, ugyanis Galla közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével. Laár András a gyűrűt végül azonban felajánlotta Galla Miklósnak.”

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató