2022. június 28. - Irén, Levente
EUR : 403.52
USD : 381.29
Időjárás ikon35°21°

Törölte a Mi Hazánk oldalát a Facebook, jelentette be Dúró Dóra a Facebookon

A választás hetében törölte a Mi Hazánk oldalát a Facebook – jelentette be Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese egy videóban a Facebook-oldalán.

A politikus szerint a Facebook ezzel tudatosan beavatkozik a magyar országgyűlési választások eredményébe. Hozzátette: a megszüntetésről nem is kaptak értesítést, csak észrevették, hogy nem érhető el a központi Facebook-oldal, amin megközelítőleg félmillió embert értek el az elmúlt egy hónapban. A törlés Dúró Dóra szerint befolyásolni fogja a választások végeredményét.

Mint a politikus elmondta, annyi magyarázatot kaptak csak, hogy megsértették a közösségi elveket, de ezen kívül a Facebook nem jelölt meg semmilyen konkrét tartalmat, posztot. A párt ezért a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul, sőt, a választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tesz a rendőrségen.

Dúró Dóra felidézte, hogy korábban már előfordult, hogy törölték a párt hivatalos oldalát, egy 1956-es plakát miatt. Itt a Facebook-adás végeszakadt, és áttértek a Youtube élő közvetítésre, mert a pártelnök, T. László nevét a Facebookon nem lehet megemlíteni.

Dúró Dóra a folytatásban elmondta, hogy T. László 207 ezer követővel rendelkező oldalát az uniós parlamenti választás kampányában törölték. Azóta kénytelenek úgy kampányolni, hogy miniszterelnök-jelöltjüknek sem a nevét nem írhatják le, sem az arcképét nem jeleníthetik meg Facebookon, sőt azt a kampányfilmet sem tölthették fel, amin a hangja hallatszik. T. László perben áll a Facebookkal, az első fokú ítélet jövő hétre várható.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató