2024. május 09. - Gergely
EUR : 389.63
USD : 362.62
Időjárás ikon21°13°

Zelenszkij: Európa nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait

Az ukrán miniszterelnök rövid időn belül másodszor bírálta a magyar kormányt a szankciókkal kapcsolatos álláspontja miatt.

„Mindenki pontosan tudja, az EU-ban ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel, ki az, aki semmit sem tesz Ukrajna békéjéért. Ennek véget kell vetni, Európa pedig nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait” – idéz Soros blogja az ukrán miniszterelnök legújabb videós bejelentkezéséből. 

A blog azt írja: Zelenszkij keddi beszéde után így foglalta össze Telegram-csatornáján, milyen szolidaritást vár az európai uniós országoktól:

ki kell terjeszteni a szankciókat, le kell mondani az orosz olajról, nem szabad kereskedni Oroszországgal, és el kell zárni a kikötőket az orosz hajók elől. 

A blog felidézi: Zelenszkij a csütörtök esti európai uniós csúcson közvetlenül is megszólította Orbán Viktort azzal, hogy tudja-e, mi történik Mariupolban. „És te tétovázol, hogy kivesd a szankciókat vagy ne? És te hezitálsz, hogy átengedd-e a fegyvereket vagy ne? Tétovázol, hogy kereskedj Oroszországgal vagy ne? Nincs idő tétovázni, most dönteni kell” – fogalmazott akkor az ukrán miniszterelnök.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató