2022. július 05. - Emese, Sarolta
EUR : 398.74
USD : 381.24
Időjárás ikon35°21°

A Samsung eltávolítja a "Z" márkajelzést a Galaxy Z Fold3 és Galaxy Z Flip3 modellekről Európában

Beindult az őrület.

Néhány napja a svájci biztosítóról írtunk, most megérkezett a Samsung is.

A Samsung egyes európai országokban eltávolította a "Z" márkajelzést összehajtható telefonjairól, a Galaxy Z Flip3-ról és a Galaxy Z Fold3-ról. Jelenleg a Z betű már nem létezik a vállalat litván, észt és lett weboldalain, és valószínűleg egész Európára kiterjedő "tisztítás" van kilátásban.

Még 2020-ban a Samsung elindította a Galaxy Z Flip-et, mint az első "Z" márkájú készülékét, a márka most a vállalat összecsukható készülékeinek sorát képviseli, a Galaxy Z Fold2 mellett, amely később debütálna az év folyamán. "Politikai okok miatt" azonban a Samsung most úgy tűnik, hogy eltávolítja a "Z" márkajelzést ezekről a telefonokról - legalábbis Európa egyes részein.

Úgy tűnik, hogy ezzel a döntéssel "az orosz eszmék támogatásának hiányát" akarják kifejezni a folyamatban lévő orosz-ukrán háború közepette. Az orosz katonai erők az invázió kezdete óta széles körben használják a "Z" szimbólumot a felszerelésen, amelyet általában az orosz győzelem jelképének tekintenek. A "Z" jelkép használatát Kazahsztánban és Kirgizisztánban betiltották, tegnap pedig Németország is bűncselekménynek nyilvánította. 

Bede (Z)Solt - Vadhajtások.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató