2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Jakab Szegedről üzente: nincs finnyáskodás vasárnap

Utcafórumot hirdetett a szegedi Kárász utcára Jakab Péter Jobbik-elnök és a momentumos Mihálik Edvin, az ellenzéki összefogás Csongrád-Csanád 2-es kerületében induló jelöltje. A délelőtti időpont nem kedvezett a létszámnak, nagyjából ötven – többségében idős – érdeklődő gyűlt össze a város sétálóutcáján.

Jakab és Mihálik úgy húsz perc késéssel érkeztek az utcafórumra, amely délelőtt tíz órára volt kihirdetve. A Jobbik elnöke nyitotta a rendezvényt, beszédét a gengszterezéssel és maffiázással vezetve fel, és külön felhívta a figyelmet a választás fontosságára. „Most vasárnap nincs finnyáskodás, Péterre kell szavazni!” Azt mondta, hogy ahol nincs egység, ott nyer a Fidesz.

Arról is beszélt, hogy őt a kormánypárt gyakorlatilag már nem is tartja jobboldalinak és nemzetinek, mert folyamatosan a melósokról beszél, ő inkább már baloldali, ami szerinte nem igaz, és amúgy sem akkora baj, hogy a melósokról beszél az elit helyett. Volt még szó háborúról is, hogy ő személyesen ment el a határra, ahonnan menekülteket a saját autójával taxiztatott, és közben azt mondták neki a kárpátaljai magyarok, hogy ide vezet Orbán politikája. Jakab Péter arra buzdított, hogy mindenki szavazzon Mihálik Edvinre a Fidesz helytartója helyett, akinek nevét nem tudta fejből, ezért a „hogyishíjják” kifejezéssel élt, amire hahotázásban törtek ki az összegyűltek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató