2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Jönnek a záporok, kiadták a figyelmeztetést

Délutántól egyre több felhő gyűlik fölénk, amiből az esti órákban jelentősebb mennyiségű csapadék várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a déli, délnyugati szél is megélénkülhet.
Szerdán a felhőzet majd csak a délután folyamán vastagszik meg délnyugat felől, addig hosszabb-rövidebb idejű szűrt napsütés várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Délutántól, estétől megnő a csapadékhajlam, kisebb eső, zápor egyre nagyobb eséllyel alakulhat ki. A délnyugati szelet napközben sokfelé élénk, főként északnyugaton erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Estére erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kezdetben szórványosan, majd az éjszaka második felétől délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. A déli, délnyugati szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint veszélyes időjárási jelenség szerdán nem valószínű. Az orvosmeteorológia szerint pedig fronthatás nem terheli majd a szervezetünket.

Csütörtökre viszont elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a délnyugati és az északkeleti országrészre eső miatt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató