2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kadirov: be kell fejezni azt, amit elkezdtünk

A csecsen vezér nem alkuszik, szerinte el kell foglalni Kijevet és nem szabad addig békét kötni, amíg az ukrán bábkormány hatalmon van.

Ramzan Kadirov annak a véleményének adott hangot, hogy Ukrajnában nem lehet béke, amíg mindenféle militánsok és radikálisok maradnak ott, és felszólította az orosz vezetést, hogy "hagyja befejezni", amit elkezdett.

„Mi, harcosok, nem értünk egyet ezekkel a tárgyalásokkal, ezekkel a megállapodásokkal […]. Arra kérjük az állam vezetőjét, az elnököt, hogy engedje nekünk befejezni, amit elkezdtünk. Örömmel támogatunk és védekezünk, megtisztítjuk Ukrajnát Bandera embereitől” – fogalmazott Ramzan Kadirov elnök Telegram-csatornáján. Bandera emberei” alatt az ukrán nacionalistákat értette Kadirov: Stepan Bandera a modern ukrán szélsőjobboldal egyik ideológiai szülőatyja, aki szorosan együttműködött a náci Németországgal is a világháború alatt.

Elmondta, hogy különböző híradásokban azt olvasta, hogy "Ukrajna győzött, Oroszország távozik, tárgyalások lesznek".

Kadirov párhuzamot vont a múltbéli csecsenföldi helyzettel, és emlékeztetett arra, hogy amíg a köztársaságban nem számolták fel az összes terroristát, addig lehetetlen volt békét teremteni.

"Ukrajnában nincs felhatalmazás a tárgyalásokra. Van ott egy bábu, és a bábosok a Nyugaton ülnek. Ukrán nép! Vegyétek a saját kezetekbe a dolgokat, álljatok az orosz hadsereg mellé! Akkor gyorsabban végzünk, és hagyjuk, hogy ti döntsetek a saját sorsotokról" - tette hozzá a csecsen vezető.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató