2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A magyar választás nem lesz sem szabad, sem tisztességes, sem demokratikus – állítja a finn sajtóban Hadházy Ákos

Hadházy Ákos a legnagyobb példányszámú finn napilapban fejtette ki a véleményét az április 3-ai választásokról.

Terjedelmes írást szentelt az április 3-i magyarországi választásoknak a legnagyobb példányszámú finn napilap, a Helsingin Sanomat – adta hírül a Védett Társadalom Alapítvány blogja.

A blog felidézi, hogy a Zuglóban induló jelöltet a „magyar Navalnijnak” nevezte a Helsingin Sanomat újságírója. Hadházi Ákos beszámolt arról, hogy szerinte a vasárnapi választás nem lesz sem szabad, sem tisztességes, sem demokratikus, ám ettől még az ellenzék elindul. Viszont ha a Fidesz nyer, az nem lesz valódi győzelem,

mert Magyarország „egyirányú úton halad a diktatúra felé”.

A blog felhívta olvasói figyelmét, hogy értik-e, „ha az ellenzék nyer, akkor minden a legnagyobb rendben, ha viszont a Fidesz, az világraszóló csalás...”.. Mint fogalmaznak: „az ellenzéki politikus szerint ennek egyik oka, hogy a »a kormány célzott támogatásokkal vásárolja meg a lakosság szavazatát, különösen a gyermekes családokét«. (Unortodox megnevezése ez a családtámogatásoknak.)”

Hadházi Ákos az interjúban beszámolt arról is, hogy szerinte csak azért nem zárták még börtönbe és csak azért nem tart a megmérgezéstől, mert Magyarország tagja az Európai Uniónak. A politikus kifejtette: Magyarországon „kevés kivételtől eltekintve” megszűnt a szabad sajtó.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató