2023. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz
EUR : 386.71
USD : 363.21
Időjárás ikon15°14°

Egy szavazatégetős provokáció álhírét terjeszti a teljes baloldali média

Soros-zsoldban álló erdélyi újságírók azt állítják, Marosvásárhely mellett elégetett szavazólapokat találtak a szemét között. A szeméthalomról teátrális videó készült, erre hivatkozva a hazai baloldal az összes erdélyi levélszavazat megsemmisítését követeli.

A provokáció alól kilóg a méretes lóláb.

Először is, bárki fénymásolhatott magának a szavazólapjából újabbakat, hogy azokat később álbizonyítékként elégesse a határban. Másodszor, az "elégetett szavazólapok" mellett egyetlen azonosító lap sem található, vagyis az a hitelesítő dokumentum, hogy ki adta le az adott levélszavazatot.

Márpedig ennek hiányában a levélszavazatok érvénytelenek. A levélszavazat csak lepecsételve, és csak az azonosítólappal együtt érvényes. A videón nem látszanak az ál-szavazólapokon sem pecsétek, pecsétnyomok, sem azonosító lapok.

Harmadrészt a Fidesznek nem áll érdekében ellenzéki levélszavazatokat elégetni, mert toronymagasan vezet a kormánypárt az erdélyi magyarok között.

Külön pikantériája az ügynek, hogy a román titkosszolgálattal rendszeresen hírbe hozott Parászka Boróka újságíró Facebook-oldala adott hírt az ügyről elsőként.

Ő posztjában azt írta,

"A helyszínről tudni kell, hogy ez egy forgalmas közút, erre halad el a Marosvásárhelyet Nyárádszeredával összekötő országút. Ráadásul a szavazólapokat annál a csomópontnál dobták el, ahol a rendőrség rendszeresen kint áll, esténként különösen, felügyelik a forgalmat. (...) Kiemelten őrzik a területet a hozzáférhető építőanyagok miatt, minden éjjel kint van a biztonsági szolgálat, és éjjel is dolgoznak."

Miért is égetne bárki szavazólapokat egy szigorúan őrzött, rendszeresen rendőrségi felügyelet alatt álló forgalmas közút mellett? - tette fel a kérdést a Bennfentes.

A Fidesz is reagált a provokációra. Katt ide!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató