2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Kiakadta a PDSZ Orbán Viktor "genderőrület" szava miatt

„Nyitott kapukat dönget. Az iskolákban, óvodákban nincs »genderőrület«, úgyhogy nincs mit megállítani, ahogy nincs nem-átalakításra nevelés és egyéb, a miniszterelnök által állított ostobaságtól sem kell tartani. A népszavazásban feltett kérdéseknek sincs semmiféle alapja, úgyhogy ha ez akadályozza meg abban, hogy végre emberhez méltó javadalmazást adjon a közoktatásban dolgozóknak, akkor megnyugtatjuk, aggálya alaptalan, és máris intézkedhet a béremelésről és a munkaterhek csökkentéséről”

– ezt üzente Orbán Viktornak Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), bejegyzésükben pedig még hozzátették, hogy „a szakszervezetek állnak rendelkezésre a megállapodáshoz”. Egyben azt is kérték a miniszterelnöktől, hogy „az óvodai és iskolai dolgozók elleni hangulatkeltést, a sztrájkolók elleni retorziós intézkedéseket pedig haladéktalanul tessék befejezni”.

Orbán Viktor szerdán Egerben kampányolt a Fidesz-KDNP helyi jelöltje, Pajtók Gábor mellett, itt mondta azt, hogy „meg kell állítani a genderőrületet”, ezerinte „ezeknek a marhaságoknak”, nem szabad bejutniuk az iskolákba.

Orbán ezután mondta a következőket, amire a PDSZ reagált: „Mi elvárjuk a tanároktól, elvárjuk az iskolától, hogy ne neveljék át a gyerekeinket. Nem adtuk át a jogunkat soha senkinek, hogy más határozza meg helyettünk, mikor, hogyan kell a gyerekeinket szembesíteni az életnek ezekkel a nagyon nehéz kérdéseivel.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató