2022. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 386.01
USD : 367.73
Időjárás ikon27°10°

Lemondott Balatonalmádi jobbikos polgármestere

Április 1-jei hatállyal lemondott posztjáról Kepli Lajos, Balatonalmádi független polgármestere – adta hírül az MTI. A városvezető döntése a város csütörtöki képviselő-testületi ülésén vált hivatalossá.A korábban a Jobbik színeiben országgyűlési képviselőként dolgozó politikus 2019 nyarán adta vissza parlamenti mandátumát, majd indult el függetlenként a polgármesteri tisztségért Balatonalmádiban.

Kepli Lajos végül megnyerte az önkormányzati választást 2019 őszén. A mostani képviselő-testületi ülésen elmondta, hogy pártpolitikai múltját szándékosan vetette le, polgármesterként pedig a helyi ügyek mentén végezte.

Elmondása szerint a közelmúltban egy portálon a polgármesteri tisztségét és a magánéletét összemosó, félinformációkon alapuló, szándékosan elferdített állítások jelentek meg róla, amelyeket alaptalannak minősített, és jelezte: a rágalmak miatt büntetőfeljelentést tett.

Az ellene irányuló támadást nem politikai alapúnak, hanem személyes bosszúnak tartja. A közösségi oldalán közzétett videóban Kepli Lajos írásban adta át lemondását Pandur Ferenc alpolgármesternek.

A helyi választási bizottság április 10. után dönthet az időközi polgármester-választás kiírásáról.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató