2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Mariupolban rengeteg Azov-ost kivégeztek Kadirov csecsen harcosai (Videó 18+)

A videók meg a fotók elég brutálisak, tényleg csak az nyissa meg, aki bírja...

A dél-ukrajnai várost, Mariupolt a náci Azov-osok egyik bázisának tekintik az orosz fegyveres erők. Rengeteg csecsen harcos érkezett a térségbe, a hetek óta ostromlott várost szinte szanaszét lőtték az oroszok. A mainstream média beszámolói szerint a város 80%-a szinte megsemmisült.

Az elmúlt napokban Azov-os bázist is elfoglaltak a csecsen és orosz katonák. A helységekben rengeteg náci, fasiszta, totenkopf-os, Mussolini-s ereklyét találtak.

A mainstream média csak az orosz kegyetlenkedésekről tudnak beszámolni. Arról nem írnak, hogy a neonáci eszmét éltető azovosok a lakóházakban fészkelik be magukat. Ezzel is jelentős veszélyt hoznak az ukrán civiliekre.

Az alábbi videón az látható, hogy egy orosz tank esik neki az egyik lakóháznak, ahol a nácik állása van.

Közben az azovosok fejvesztve menekülnek a városból, de nem mindenkinek sikerül meglépnie...

Utcai harcok Mariupolban, a csecsen erők házról-házra tisztítják meg a várost:

 

... és az előbb említett horrorisztikus videó, Azovosok egymás hegyén-hátán:

 

A csecsenek vezére, Ramzan Kadirov is beszámolt a nácik elleni küzdelemről:

Mariupol már 90-95 százalékban mentes a Bandera gengszterektől, náciktól és csecsen nyelvű "sátánoktól". Az élet fokozatosan visszatér a tőlük mentes városba. Az emberek kijönnek az utcára az óvóhelyeikről, belefáradva az ágyúzásba és az éhezésbe. Néhányan még az autójukkal is közlekednek, néhányan meggondolták magukat, hogy Rosztov-na-Donba menjenek, és a saját járművükkel tértek vissza Mariupolba. Kedves Brat, Adam Delimkhanov, az orosz Állami Duma képviselője és a 8. Gárda Összhaderőnemi Hadsereg parancsnoka, Andrej Mordvicsev altábornagy, az orosz fegyveres erők parancsnoka szorosan együttműködnek. Bejárják az ellenőrzött területet, megvizsgálják a lehetséges banditák helyeit, azonosítják a potenciális ellenséges lőállásokat, kommunikálnak az orosz katonákkal, felvidítják őket, illetve emelik a katonai morált. A csecsen orvosok külön dolgoznak. A harcosokkal együtt a tűzzel érintett területeken lévő állásokban tartózkodnak, orvosi segítséget nyújtanak az orosz katonáknak, és biztonságos helyre evakuálják a sebesülteket. Az Azov parancsnokainak nem kegyelmeznek. Egyáltalán nem fog boldogan végződni az életük. Az utolsó hely, ahol a banditák rejtőzködnek, egy nagy kohászati üzem, az Azovstal. De onnan is kiütik őket a katonáink. AKHMAT-SILA!!!

Egy újabb Azov-bázis került orosz kézre:

Helikopterek is érkeztek az evakuálásra. Azonban nem járt sikerrel a küldetésük, az orosz erők megsemmisítették azokat.

Összesen két helikopter vett részt az ukrán parancsnokok Mariupolból való evakuálási kísérletében. Daniel Bezsonov közzétett felvételeket az egyik helikopter megsemmisülésének utóéletéről Rybatskiy közelében (Mariupoltól délnyugatra, Primorszkij irányába). Úgy tűnik, a helikopterek Zaporizzsja felől nyomultak előre, és a tenger felől próbáltak Mariupolba behatolni.

Fotó az egyik lezuhant ukrán helikopterről Mariupol közelében. 

 (fotó 18+)

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató