2022. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 385.28
USD : 366.65
Időjárás ikon22°

Rengeteg LMBTQ-szavazatszámláló dolgozik majd április 3-án a Budapest Pride szervezői szerint

Rengeteg LMBTQ-szavazatszámláló dolgozik majd április 3-án – közölték a Budapest Pride szervezői.

Mint írták, „a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer közösség tagjainak az elmúlt két évben brutális jogfosztásokat kellett elszenvedniük. A transzneműektől elvették a jogi nem- és névváltoztatás jogát, az azonos nemű pároktól elvették az örökbefogadás jogát. Megszüntették a független Egyenlő Bánásmód Hatóságot, ahová diszkrimináció esetén lehetett fordulni” – írták.

Elmondták, hogy „orosz mintájú propagandatörvénnyel tiltják a médiában és az iskolákban az LMBTQ témájú ismeretterjesztést. A választási kampányban pedig a kormány egy figyelemelterelő népszavazást kezdeményezett, hogy dezinformációs eszközökkel tovább növelje az LMBTQ-közösséggel szembeni előítéleteket és ellenséges megnyilvánulásokat.”

A szervezők az LMBTQ-közösség tagjai részéről az elmúlt 2 évben „soha nem látott erőt és összefogást” tapasztaltak: „együtt kampányoltunk a 33-as paragrafus ellen, az örökbefogadás tiltása ellen, három nap alatt tízezres tüntetést szerveztünk a propagandatörvény ellen, 35 ezres részvételi rekordot döntöttünk a Budapest Pride Felvonuláson, és együtt kampányolunk a kirekesztő népszavazás érvénytelenítéséért.”

Radványi Viktória, a Budapest Pride elnöke azt mondta, „a kisebbségek jogfosztása a demokrácia leépítésének súlyos tünete. Mi nemcsak egy szép eszme érdekében cselekszünk, hanem a saját életünkért és biztonságunkért kell fellépnünk a választási csalásokkal szemben.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató