2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A helyi biztonsági főnök szerint elvehetik a nézőktől a szivárványos zászlót a katari vébén

Katar magas rangú biztonsági vezetője figyelmeztetett, hogy a focivébén a saját védelmük érdekében elvehetik a szurkolókról a szivárványos zászlókat, mert nem tudja garantálni, hogy más nem támadna rájuk érte.



Abdulaziz Abdulla al-Anszári vezérőrnagy azt mondta, hogy az "LMBTQ-rajongókat" és párokat szívesen látják és fogadják Katarban a novemberi és decemberi tornán, annak ellenére, hogy az azonos neműek közötti kapcsolatok továbbra is bűncselekménynek számítanak a konzervatív Öböl-menti országban.

A FIFA korábban azt mondta, hogy a szivárványzászlók megengedettek a stadionokban, de Anszári, a Belügyminisztérium Nemzeti Terrorelhárítási Bizottságának elnöke azt mondta, hogy nem szabad a homoszexuálisok jogait előmozdítani.

„Aki a helyzettel kapcsolatos nézeteit szeretné demonstrálni, mutassa be egy olyan társadalomban, ahol elfogadják. Aki megkapta a jegyet, azért jön ide, hogy megnézze a meccset, nem demonstrálni – politikai cselekményt vagy valamit, ami a fejében jár. Nézze a meccset! Az jó. De tényleg ne jöjjön be és ne sértse meg emiatt az egész társadalmat”

– mondta.

Azt mondta, ha együtt foglalnak el egy szobát, és együtt alszanak, az a vendégek dolga, nem a katariak hatásköre, de a vallásukat nem fogják megváltoztatni egy 28 napos világbajnokság idejére.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató