2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az amerikaiak a hatóságokat és a szankciókat okolják a benzinárak emelkedéséért

Ez derül ki egy felmérésből.

Quinnipiac University felmérése:

az amerikaiak több mint 40%-a a hatóságokat okolja a benzinárak emelkedéséért

Az amerikaiak több mint 40 százaléka úgy véli, hogy a benzinárak emelkedését az országban Joe Biden elnök és kormánya elhibázott gazdaságpolitikája váltotta ki, míg 24 százalékuk az Oroszország elleni szankciókat okolja - derül ki a Quinnipiac Egyetem felméréséből.

"Amikor az amerikaiakat arról kérdeztük, hogy szerintük mi a benzinárak közelmúltbeli emelkedésének fő oka, a következőket mondták:

a Biden-kormányzat gazdaságpolitikája (41%),
az ukrajnai harcok és az Oroszország elleni szankciók (24%),
az olajtermelők túlárazásai (24%)
és a megnövekedett kereslet a korrózióellenes korlátozások megszüntetése közepette (5%)" - áll a felmérés jelentésében.

Egyetemi szakértők kapcsolatot találtak az emberek politikai nézetei és a benzinárak emelkedésének okairól alkotott véleménye között. A Republikánus Párt támogatóinak 82%-a például Biden gazdaságpolitikáját okolja, és csak 9%-uk szerint a fő ok az Oroszország elleni szankciók bevezetése. A Demokrata Pártot támogatók 41%-a viszont úgy véli, hogy az áremelkedést elsősorban az ukrajnai konfliktus és az Oroszország elleni szankciók okozzák, míg mindössze 3% okolja a jelenlegi amerikai elnök kormányát.

Azok közül a polgárok közül, akik nem tartják magukat az ország két fő pártjának egyikének támogatóinak, 39% a hatóságokat hibáztatja, 25% pedig az Oroszország elleni szankciók hatásáról beszél.

A felmérés eredményei szerint az amerikaiak többsége számára jelenleg a legégetőbb probléma az áremelkedés: az infláció a polgárok 39%-át aggasztja. Ezt követi a bevándorlás kérdése, amely a válaszadók 19%-a számára a legfontosabb, az ukrajnai harcok pedig a megkérdezettek 13%-át aggasztják leginkább.

A felmérést március 24. és 28. között végezték, és országszerte több mint 1,4 ezer amerikai felnőtt részvételével készült. A hibahatár körülbelül 2,6% százalékpont - írja a RIA Novosztyi.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató