2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Orbán Viktor: Ez a szív győzelme volt

„Viktor, Viktor” – skandálta a közönség a IX. kerületi Bálna mellett, amikor színpadra lépett Orbán Viktor, Magyarország ötödszörre megválasztott miniszterelnöke, hogy megtartsa győzelmi beszédét.

„Jó estét kívánok. Egész jól nézünk ki, egyre jobban nézünk ki, talán még sohasem néztünk ki olyan jól, mint ma este. Hatalmas győzelmet arattunk. Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan”

– kezdte beszédét Orbán Viktor. Úgy fogalmazott, a választás „jó a mulatság, férfi munka volt. Jó volt veletek harcolni”.

„Minél nagyobb a győzelem, annál nagyobb szerénységre van szükség. Ma este van is mire szerénynek lennünk” – folytatta a Fidesz elnöke, majd köszönetet mondott annak a több százezer aktivistának, aki segítette őket a kampányban. Megköszönte Orbán a Fidesz aktivistáinak a kampányba tett munkaórákat, és azoknak is köszönetet mondott, akik imádkoztak a győzelmükért.

„Külön köszöntöm a ránk határon túlról figyelő magyarokat” – mondta. Köszönjük, hogy segítettek, mert így kaptunk egy esélyt, hogy mi is segíthessünk nekik. Külön is szólt Orbán a kárpátaljaiakhoz.

„Azt üzenjük, hogy ne féljenek, tartsanak ki, az anyaország velük van.”

Ez most a boldogság estéje Orbán szerint, de annyit talán már most meg lehet jegyezni, hogy a győzelem minden lehetőségét kimerítették az elmúlt 12 évben. Nyertek 2010-ben a régi kétfordulós rendszerben, 2014-ben, amikor önállóan álltak ki az ellenzéki pártok, majd 2018-ban a részlegesen összefogott pártok ellen, és 2022-ben is, amikor teljes összefogással álltak szemben. Azt még tanulmányozni kell szerinte, hogy miért pont akkor nyertek a legjobban, amikor mindenki összeállt ellenük. Ha meg nem tudják a választ, meg kell kérdezni Istent.

Orbán szerint azt lehet tudni, hogy ez a győzelem azt jelenti, hogy hiába a taktika, a cselszövés, a ragaszkodás, „a végén mindig a szív győz. Magyarország ma esti győzelme a szív győzelme, kedves barátaim.”

„Azért nyertünk, mert van egy közös szenvedélyünk, amit úgy hívnak, Magyarország”.

Orbán szerint nagy erőközpontok mozdultak meg a Fidesszel szemben, de „kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyarországi baloldalnak adtak.”

Úgy tűnik szerinte, hogy „a magyar baloldal volt Gyuri bácsi legrosszabb befektetése, 12 éve csak viszi a pénzt”. Ez a győzelem azért is marad emlékezetes Orbán szerint, mert most kellett a legnagyobb túlerővel megküzdeniük: a baloldal itthon, a nemzetközi baloldal körös-körül, a nemzetközi fősodratú média és a végén még az ukrán elnök is. „Ennyi ellenfelünk egyszerre még nem is volt” – mondta.

Hiába a rengeteg pénz és túlerő, ha összefogunk, nem lehet bennünket megfogni – tette hozzá. Orbán azt is mondta, hogy „nem engedtük, hogy a kudarcos múlt visszatérjen.

„Megvédtük Magyarország függetlenségét, szabadságát, biztonságát, és remélem, megvédtük a gyerekeinket és a családunkat is”.

Ezután jó szívvel gondolt azokra az országokra – mint például Szlovákia vagy Spanyolország -, akik segítettek nekik, a győzelmet Orbán nekik is ajánlotta. „Ez nem a múlt, a jövő. Ez lesz a mi közös európai jövőnk”. Az egész világ láthatta szerinte, hogy a magyarok szeretik a hazájukat, és „mi, akik ma győztünk, azt vállaltuk, hogy mindig Magyarország lesz az első”.

A színpadon Orbán Viktor mellett ott volt Semjén Zsolt, Kövér László, Varga Judit, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Pintér Sándor, Gulyás Gergely, Mager Andrea, Nagy István, Kocsis Máté, Gyürk András, Gál Kinga, Németh Szilárd és Kubatov Gábor is.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató