2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Valószínűtlen az újabb kétharmad a Nézőpont Intézet elemzője szerint

Fidesz-győzelemre számít vasárnap, de valószínűtlennek tartja az újabb kétharmadot Mráz Ágoston Sámuel.

A Nézőpont Intézet elemzője a Telexnek azt mondta, a négy évvel ezelőtti választáshoz hasonlóan alakulnak a részvételi adatok, azonban kérdés szerinte, hogy mi lett a Jobbik szavazóival. Úgy gondolja, a párt sok százalékpontot veszített a szavazataiból, amik a Mi Hazánkhoz vándorolhattak, a kutatásaik alapján Dúró Dóráék be is juthatnak a parlamentbe. Ez pedig összességében azt is jelentheti, hogy az ellenzék több szavazatot veszített, mint amennyit nyert a közös listával.

A Nézőpont Intézet legutóbbi, március 29-én publikált, március 23-25. között készült felmérésük szerint a Fidesz-KDNP 47 százalékon, az ellenzék közös listája pedig 42 százalékon áll a biztos szavazók körében. Becslésük szerint a Fidesz-KDNP 119, az ellenzék pedig 79 mandátumot szerezne vasárnap.

Mráz ugyanilyen arányokra számít, szerinte nem történt semmi olyasmi, ami rontotta volna a Fidesz, illetve növelte volna az ellenzék esélyeit, magyarázta. Megjegyeztea azt is, komolytalan lenne kijelenteni, hogy a Fidesznek nem lesz mandátuma Budapesten.

Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató igazgatója korábban arról beszélt, hogy szorosabb lehet az eredmény, mint amit utoljára mértek, aszerint 10 százalékponttal vezetett a Fidesz.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató