2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Itt a lista: ezek takarodnak utcát seperni a bársonyszékekből

Számos baloldali politikusnak kell más munka után nézni az ellenzék vasárnapi veresége miatt. Kipottyant a parlamentből például Szél Bernadett és Szabó Tímea harcostársa, Kocsis-Cake Olivio sem lesz ott az országgyűlésben. Távozik a szocialisták kamuvideósa Korózs Lajos, de a DK-s Bősz Anett is vereséget szenvedett Érden. A legnagyobb veszteség azonban a megsemmisülés szélére sodródott Jobbikot érte–derül ki a 24.hu által készített összeállításból.

A Jobbik mind a négy frakcióvezető-helyettesét elvesztette: Szilágyi György (neki még van matematikai esélye a fordításra a külföldi szavazatok megszámlálása miatt), Csányi Tamás, Nunkovics Tibor és Magyar Zoltán mind kikaptak a választókerületben. Rajtuk kívül a korábban egyéniben is nyerő Rig Lajos és Kálló Gergely, valamint Steinmetz Barnabás, Stummer János, Potocskáné Kőrösi Anita, Gyüre Csaba és Ander Balázs is távozhat.

A KAMUVIDEÓS KORÓZS IS TÁVOZIK

Az MSZP-ből Korózs Lajos egykori államtitkár búcsúzik, aki Hatvanban szenvedett vereséget. Ő az egyik legrégebbi motoros, mivel már 1994-ben kezdte a képviselőséget. Papíron az MSZP-frakció tagja volt Szakács László, aki DK-s színekben kapott ki Pécsett, így ő is kihullott a parlamentből.

KOCSIS-CAKE OLIVIO KIPOTTYANT A PARLAMENTBŐL

A DK frakcióból az indulók közül egyedül Bősz Anett DK-s képviselő fejezi be parlamenti pályafutását, miután kikapott Érden. A Párbeszédből Burány Sándor és Kocsis-Cake Olivio bukta a parlamenti helyét. Burány Sándor 28 év után távozik a parlamentből 1994 óta volt képviselő.

ELVESZTETTÉK JÓL FIZETŐ ÁLLÁSUKAT A MEGÉLHETÉSI ZÖLDEK

Az LMP-ből Schmuck Erzsébet és Hohn Krisztina indult hiába, nem folytathatják a képviselői munkát. A függetlenek közül Szél Bernadett volt LMP-s társelnök, független képviselőnek szakad meg a politikai karriere, akinek nem sikerült behúznia a Pest megyei 2. választókerületet, illetve Bana Tibornak is, aki pedig Körmenden, Vas megye 3. választókerületben veszített.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató